ΣΚΟΥΡΙΕΣ… ΑΝΑΒΟΛΕΣ… και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γνωρίζαμε απ’ την αρχή πως επρόκειτο για ένα δύσκολο και πολυεπίπεδο  αγώνα,  όμως σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα αποκτούσαμε μια τόσο μα τόσο στενή σχέση κυρίως με το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου και τις ελληνικές κατασταλτικές αρχές. Απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι συνάγεται αυτή η σχέση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη αφού οι δίκες, οι καταδίκες και οι αναβολές είναι πάρα πολλές, περί τις τριάντα δικογραφίες.Ιδού λοιπόν το (προσωρινό) πρόγραμμα για το δικαστικό έτος 2016 – 2017:

Η δίκη για τον εμπρησμό στις Σκουριές πήρε αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων για τις 13/3/2017.

Η δίκη του μπάρμπα Θόδωρου που κλήθηκε κι αυτός να δικαστεί στις 9/6 στον Πολύγυρο, πήρε αναβολή για 19/1/2017 λόγω αποχής. Για ‘μας είναι μια δίκη πολύ σημαντική, μια δίκη που συνοψίζει την εναντίωση στη μεταλλευτική δραστηριότητα αλλά και στην κρατική βία και καταστολή. Οι κατηγορίες κατά του 76χρονου είναι παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες όπως και αντίσταση. Ακούγεται λίγο περίεργο να κατηγορείς ένα γέννημα της εθνικής αντίστασης για αντίσταση το 2016.

Όμως υπάρχουν κι άλλα:

Στις 31 Οκτωβρίου 2016, 11 κάτοικοι από τη Μ. Παναγία, το Γομάτι και την Ιερισσό δικάζονται (εξ’ αναβολής) για παράνομη βία (διαμαρτυρία στις 5/8/2014).

Στις 1/12/2016 δικάζονται 14 από την Ιερισσό και τη Μ. Παναγία (διαμαρτυρία στις 14/2/2014) για διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού, παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού, εξύβριση, απειλή και αντίσταση.

Στις 16 Ιανουαρίου δικάζονται 11 από τη Μ. Παναγία και τον Άγιο Νικόλα πάλι για παράνομη βία (διαμαρτυρία στις 22/4/2013).

Η απάντησή μας ήταν και παραμένει  μία:

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ELDORADO                                                                   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Απ το Αποπηγάδι μέχρι τις Σκουριές, δεν σκύβουμε κεφάλια, υψώνουμε γροθιές "


«Με τον καιρό να ναι κόντρα» …

Στα χρόνια του ξεπουλήματος των πάντων από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και κυβερνήσεις με αριστερή προβιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική, εμείς απαντάμε με αγώνες και αλληλεγγύη. Οι άνθρωποι που παλεύουν στη Χαλκιδική για να σώσουν τον τόπο τους από τους χρυσοθήρες ενώνουν τη φωνή τους με τους ανθρώπους από την Κρήτη που αγωνίζονται να κρατήσουν ελεύθερα τα βουνά τους από πολυεθνικές εταιρείες, που έχουν βάλει στο μάτι το νερό.
Οι εμπειρίες κοινές, οι αγωνίες επίσης…το πιο σημαντικό όμως είναι ότι από την Κρήτη μέχρι τη Χαλκιδική αυτό που μας συνδέει είναι η απόφαση να μην αφήσουμε τον τόπο μας να καταστραφεί στο όνομα του κέρδους. Να μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να αναπνέουμε καθαρό αέρα, να πίνουμε νερό.
Στις 19 Ιουνίου θα βρισκόμαστε όλοι στο Πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού στις 20:30 για να φωνάξουμε ότι:  «Απ το Αποπηγάδι μέχρι τις Σκουριές δεν σκύβουμε κεφάλια, υψώνουμε γροθιές»
Πρόγραμμα: Θεατρική Παράσταση από τους «Τσιριτσάντσουλες»

                     «Αερικό και φίλοι»

                     «Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη»

                      «Η παρέα της Κρήτης»


                                                                                      Επιτροπή Νεολαίας Κατά της Εξόρυξης