ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.



Προς τα σωματεία, τις κινήσεις, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της εργατικής τάξης, των μαχόμενων κοινωνικών και εργατικών αγώνων. Προς τους ανένταχτους αγωνιστές και τους αλληλέγγυους. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.

 

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Η ΜΟΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Να ενώσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας 
για να πάρουμε όλα όσα μας ανήκουν!

Τα εργοστάσια στους εργάτες, τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν!

Οι εργαζόμενοι ΒΙΟΜΕ & ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου, μαζί με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, κατεβαίνουμε ενωμένοι στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας, να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν. Κατεβαίνουμε για να ενώσουμε τη φωνή μας με τον μαχόμενο πληθυσμό της Χαλκιδικής που παλεύει ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με τους εργαζόμενους των συγκοινωνιών, τους λιμενεργάτες, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του LEDRA HOTEL που πτώχευσε, τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τα κοινωνικά ιατρεία κι όλους τους εργαζόμενους που ανοίγουν τον αγώνα ενάντια στο 3ο Μνημόνιο, τη κυβέρνηση και τους διεθνείς υποστηρικτές της.
Ο λαός με τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων ζητούσε να μπει ένα τέλος στη φρίκη  των μνημονίων και η κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους μνημονιακούς φίλους του παρελθόντος υποσχέθηκε μια φρίκη χωρίς τέλος.
Όχι μόνο υιοθέτησε το ασφαλιστικό έκτρωμα που ξεσήκωσε εργάτες, αγρότες κι ελευθεροεπαγγελματίες αλλά με το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος εκποιεί όλες τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τις συγκοινωνίες ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, ΕΘΕΛ, τα λιμάνια, ενώ στο δεύτερο πακέτο ξεπουλήματος βρίσκονται ΔΕΗ, ΕΛΠΕ,ΕΛΒΟ,ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ,ΔΕΠΑ.
Τσίπρας και Καμμένος ψήφισαν τον ανθρωποκόφτη δημοσιονομικής πειθαρχίας για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλαδή το πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής. Σήμερα δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής, ούτε οι αυταπάτες της υπομονής. Οι μάσκες έπεσαν κι εμείς έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα ζήσουμε σα δούλοι.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ

 Οι εργαζόμενοι των κατειλημμένων εργοστασίων ΒΙΟΜΕ (Θεσ/νίκη) και ΡΟΜΠΕΝ (Βέροια) και όλοι όσοι/ες στηρίζουμε τους αγώνες τους, καλούμε όλο το μαχόμενο εργατικό κίνημα  να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να πλαισιώσουμε το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύηςπου θα ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, να στηρίξουμε τις δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και να ανοίξουμε νέους δρόμους ταξικής αλληλεγγύης και αγώνα.  
Στις περσινές μας κινητοποιήσεις, την εποχή της «ευφορίας και της ελπίδας», οι εργάτες με τις κινητοποιήσεις του Καραβανιού τον Απρίλη 2015, τις κινητοποιήσεις στα δικαστήρια για να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος, κέρδισαν μια εξάμηνη αναβολή του πλειστηριασμού του οικοπέδου.  
Όμως η ασπιρίνη της αναβολής εκπνέει τις 30 Ιουνίου 2016 και ξαναμπαίνει μπροστά ο μηχανισμός εκποίησης του οικοπέδου, του εργοστασίου καθώς και η βίαιη εκκένωση των εργαζομένων από αυτό. 
 Μέσα σε αυτό το εξάμηνο, οι βολές κατά των εργατών πολλαπλασιάστηκαν: Μια μειοψηφία εργαζομένων με επικεφαλής το ΔΣ του σωματείου της Φίλκεραμ να κινητοποιείται ενεργά, για πρώτη φορά τόσο έντονα, ενάντια στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ. Το αντιδραστικό ΠΟΤΑΜΙ να καταθέτει αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή με σκοπό να γίνουν οι πλειστηριασμοί εδώ και τώρα.  Στο χορό των ερωτήσεων μπήκε δυστυχώς και το ΚΚΕ υποστηρίζοντας το παράλογο αστικό δίκαιο της πτωχευτικής διαδικασίας, να εκποιηθεί το οικόπεδο προκειμένου να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ όταν είναι γνωστό ότι στις πτωχευτικές διαδικασίες την εποχή της κρίσης οι εργαζόμενοι απαιτούν εργασία και όχι τα ψίχουλα που μένουν πάνω στο πτωχευτικό τραπέζι που λεηλατείται από τις τράπεζες και τους υποψήφιους επενδυτές.
Σε αυτές τις επίμονες ερωτήσεις της "αντιπολίτευσης" οι κυβερνώντες πέρα από τους υποκριτικούς δεκάρικους λόγους περί "συνεταιριστικής & αλληλέγγυας οικονομίας", όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν την έστω προσωρινή λύση την οποία οι ίδιοι ψήφισαν, αλλά αντίθετα διαβεβαίωναν στη Βουλή πως άπαξ και παρέλθει το εξάμηνο, τότε τον λόγο τον έχει η δικαστική εξουσία ...

Η ίδια κυβέρνηση που έχει βάλει στο στόχαστρο τις κοινωνικές ανάγκες, χάρισε τις Σκουριές στην Ελντοράντο και τον Μπόμπολα, έπνιξε χιλιάδες στα νερά του Αιγαίου κρατώντας το αίσχος του τείχους στον Έβρο στη θέση του, που έχει πάρει την θέση της σαν ο καλύτερος υπηρέτης των αφεντικών και του κεφαλαίου.

 Μέσα σε αυτό το εξάμηνο όμως ο αγώνας των εργατών έδωσε και αυτός τις δικές του απαντήσεις:

Η διεύρυνση του εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ με χημικούς μηχανικούς και νέους εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα του e-shop και η μεγάλη επιτυχία του, έδειξαν ότι η εργατική χειραφέτηση και η αυτοδιαχείριση της παραγωγής με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, μακριά από καπιταλιστικές σχέσεις εκμετάλλευσης, αποτελεί τη μόνη απάντηση στην κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Η ΒΙΟΜΕ έχει αποδείξει ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος την εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, ότι μπορεί να χτιστεί μια άλλη μορφή κοινωνικών σχέσεων βασισμένη όχι στη πίστη του κέρδους του κεφαλαίου αλλά στην εμπιστοσύνη των ελεύθερα άμεσων συνεταιρισμένων παραγωγών που μπορούν να δημιουργήσουν  μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένα από ταξικές διακρίσεις κι εκμετάλλευση.

Μέσα σε αυτούς τους μήνες στη ΒΙΟΜΕ φιλοξενήθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις αλλά διευρύνθηκε και το κοινωνικό αποτύπωμα του αγώνα. Το άνοιγμα του Εργατικού Ιατρείου της ΒΙΟΜΕ, η φιλοξενία προμηθειών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η στήριξη των εργατών και των αλληλέγγυων σε δεκάδες κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες αλλά και οι δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δείχνουν ότι ο αγώνας μας μπορεί να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά μπορεί και πρέπει να νικήσει.  

Η μεγαλύτερη επιτυχία όμως του κινήματος, ήρθε από ανθρώπους που πριν από οκτώ μήνες δεν γνωρίζαμε καν. Η κατάληψη στην Πατρίδα Βέροιας, τα σημαντικά βήματα που κάνουν οι Ρομπέν του Ξύλου, κάνουν αυτό το δεύτερο εγχείρημα να μας γεμίζει πραγματική ελπίδα για το μέλλον και να τρομάζει τους κρατούντες. Ήδη τόσο στη Βέροια, όσο και στη Θεσσαλονίκη, είτε με αστυνομικές δυνάμεις, είτε με την προσπάθεια κοψίματος του ρεύματος, οι διαθέσεις του συστήματος είναι ξεκάθαρες όπως και η δικιά μας απάντηση: ΟΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Αφεντικά και κράτος, δικαστικοί και εργοδοτικοί μηχανισμοί κραυγάζουν ενάντια στο νέο παράδειγμα που έθεσε ο αγώνας της ΒΙΟΜΕ και απαιτούν τη συνθηκολόγηση των εργαζομένων. Όπως έκλεισαν το κεφάλαιο του ΟΧΙ της αντίστασης με ένα ΝΑΙ της υποταγής, έτσι θέλουν να κλείσουν και όλες τις εστίες εργατικής και κοινωνικής αναταραχής, αμφισβήτησης και διεκδίκησης. Επιδιώκουν με όλους τους τρόπους να γονατίσουν τους αγωνιζόμενους εργάτες σε Βέροια και Θεσσαλονίκη. Λογάριαζαν όμως χωρίς τους αγώνες των εργατών και όλης της μαχόμενης κοινωνίας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τα εγχειρήματα της κατάληψης και της αυτοδιαχείρισης.
Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, απολύσεων, φτώχιας και ανεργίας πιστεύουμε πως ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας είναι αναγκαίο να παλέψουμε να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια των ίδιων των παραγωγών του πλούτου. Στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός είναι ο δύσβατος αλλά και όμορφος δρόμος που χαράσσουν, με άμεση δημοκρατία, στη ΒΙΟΜΕ και στους ΡΟΜΠΕΝ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 20.00 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αγωνιστικά
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ
(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
στα

 protbiometal@gmail.com

2313 03 154
6976376456
Posted 3 weeks ago by avanti_maestro

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΛΕΝΤΙΟΥ ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ


Το γλέντι οικονομικής ενίσχυσης της Παρασκευής στη Μ. Παναγία αναβάλλεται λόγω πένθους. Ο αιφνίδιος θάνατος του φίλου, συντρόφου και συναγωνιστή Τάκη μας γεμίζει πόνο. Ο αγώνας για γη κι ελευθερία είναι πια φτωχός, αλλά υποσχόμαστε στη μνήμη των ανθρώπων μας που έφυγαν, ότι θα νικήσουμε.
Θα σε θυμόμαστε για πάντα.
Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 22-31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Οι αυταπάτες έχουν τελειώσει από καιρό.
Η καταστροφή του βουνού συνεχίζεται.
Ο τελευταίος όμως λόγος ανήκει στην κοινωνία.
Ανάβαση λοιπόν για ακόμη μια φορά στον Κάκαβο, γιατί σημαίνει
ελευθερία.
Δέκα μέρες αντίστασης στο δάσος των Σκουριών – Μεγάλη Παναγία –
Χαλκιδική για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην αυθαιρεσία και την
καταστροφή.
ΠΑΡ. 22 – ΚΥΡ. 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΣΚΟΥΡΙΕΣ… ΑΝΑΒΟΛΕΣ… και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γνωρίζαμε απ’ την αρχή πως επρόκειτο για ένα δύσκολο και πολυεπίπεδο  αγώνα,  όμως σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα αποκτούσαμε μια τόσο μα τόσο στενή σχέση κυρίως με το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου και τις ελληνικές κατασταλτικές αρχές. Απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι συνάγεται αυτή η σχέση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη αφού οι δίκες, οι καταδίκες και οι αναβολές είναι πάρα πολλές, περί τις τριάντα δικογραφίες.



Ιδού λοιπόν το (προσωρινό) πρόγραμμα για το δικαστικό έτος 2016 – 2017:

Η δίκη για τον εμπρησμό στις Σκουριές πήρε αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων για τις 13/3/2017.

Η δίκη του μπάρμπα Θόδωρου που κλήθηκε κι αυτός να δικαστεί στις 9/6 στον Πολύγυρο, πήρε αναβολή για 19/1/2017 λόγω αποχής. Για ‘μας είναι μια δίκη πολύ σημαντική, μια δίκη που συνοψίζει την εναντίωση στη μεταλλευτική δραστηριότητα αλλά και στην κρατική βία και καταστολή. Οι κατηγορίες κατά του 76χρονου είναι παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες όπως και αντίσταση. Ακούγεται λίγο περίεργο να κατηγορείς ένα γέννημα της εθνικής αντίστασης για αντίσταση το 2016.

Όμως υπάρχουν κι άλλα:

Στις 31 Οκτωβρίου 2016, 11 κάτοικοι από τη Μ. Παναγία, το Γομάτι και την Ιερισσό δικάζονται (εξ’ αναβολής) για παράνομη βία (διαμαρτυρία στις 5/8/2014).

Στις 1/12/2016 δικάζονται 14 από την Ιερισσό και τη Μ. Παναγία (διαμαρτυρία στις 14/2/2014) για διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού, παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού, εξύβριση, απειλή και αντίσταση.

Στις 16 Ιανουαρίου δικάζονται 11 από τη Μ. Παναγία και τον Άγιο Νικόλα πάλι για παράνομη βία (διαμαρτυρία στις 22/4/2013).

Η απάντησή μας ήταν και παραμένει  μία:

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ELDORADO



                                                                   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Απ το Αποπηγάδι μέχρι τις Σκουριές, δεν σκύβουμε κεφάλια, υψώνουμε γροθιές "


«Με τον καιρό να ναι κόντρα» …

Στα χρόνια του ξεπουλήματος των πάντων από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και κυβερνήσεις με αριστερή προβιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική, εμείς απαντάμε με αγώνες και αλληλεγγύη. Οι άνθρωποι που παλεύουν στη Χαλκιδική για να σώσουν τον τόπο τους από τους χρυσοθήρες ενώνουν τη φωνή τους με τους ανθρώπους από την Κρήτη που αγωνίζονται να κρατήσουν ελεύθερα τα βουνά τους από πολυεθνικές εταιρείες, που έχουν βάλει στο μάτι το νερό.
Οι εμπειρίες κοινές, οι αγωνίες επίσης…το πιο σημαντικό όμως είναι ότι από την Κρήτη μέχρι τη Χαλκιδική αυτό που μας συνδέει είναι η απόφαση να μην αφήσουμε τον τόπο μας να καταστραφεί στο όνομα του κέρδους. Να μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να αναπνέουμε καθαρό αέρα, να πίνουμε νερό.
Στις 19 Ιουνίου θα βρισκόμαστε όλοι στο Πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού στις 20:30 για να φωνάξουμε ότι:  «Απ το Αποπηγάδι μέχρι τις Σκουριές δεν σκύβουμε κεφάλια, υψώνουμε γροθιές»
Πρόγραμμα: Θεατρική Παράσταση από τους «Τσιριτσάντσουλες»

                     «Αερικό και φίλοι»

                     «Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη»

                      «Η παρέα της Κρήτης»


                                                                                      Επιτροπή Νεολαίας Κατά της Εξόρυξης

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΣΙΡΙΑΔΑ ἔπος γελοῖον.


* Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Εμπνευσμένοι από την παράδοση των τροβαδούρων, μέσα από τραγούδια κι ιστορίες, οι Τσιριτσάντσουλες αφηγούμαστε την ιστορία του γένους μας: των τρελών, των κωμικών, των παλιάτσων, των γελωτοποιών. Ατάκτως στρατευμένοι καλλιτέχνες του λαϊκού θεάτρου, αντλούμε το υλικό μας από τους μύθους και τις παραδόσεις του λαού για να μιλήσουμε για την αιώνια πάλη του δικαίου με το άδικο και την προσδοκία των λαών για μια ζωή με ελευθερία και δικαιοσύνη.
 Πληροφορίες για την παράσταση εδώ


Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ


9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016  ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Την 9η Ιουνίου εκτός από τη δίκη που ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και μία άλλη που θα γίνει στα Δικαστήρια Πολυγύρου.

Πρόκειται για μια αρκετά προκλητική υπόθεση που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το γνωστό σύνθημα εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δικάζεται λοιπόν 76χρονος αγωνιστής από τη Μεγάλη Παναγία γιατί απλά συμμετείχε και θα συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία. Μάρτυρες κατηγορίας φυσικά είναι τα ΜΑΤ τα οποία την ημέρα που τον συνέλαβαν τον ξυλοκόπησαν με χρυσαυγίτικο τρόπο (7 προς
1) και τον έστειλαν δεμένο στην Ασφάλεια και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου το οποίο είχε γεμίσει με ασφαλίτες.



Το μίσος μεγαλώνει αν δει κανείς τη φύση του συγκεκριμένου δικαστηρίου:  ο μπάρμπα Θόδωρος συνελήφθη την ημέρα της προφυλάκισης των 2 από τους 21 που δικάζονται την ίδια μέρα με αυτόν στη Θεσσαλονίκη.

 Ήταν 10 Ιουλίου 2013 όταν  συναγωνιστές μας ανακρίνονταν στον Πολύγυρο για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές. Παράλληλα με τη διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου υπήρχε και συντονισμένη διαμαρτυρία μέσα στο δάσος στον τότε δασικό δρόμο για τις Σκουριές. Με το άκουσμα της άδικης  προφυλάκισης των 2 συντρόφων νωρίς το μεσημέρι προκλήθηκε ένταση με την τοπική αστυνομία που προστάτευε την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στο σημείο Άγιος Ελευθέριος έξω από τη Μεγ. Παναγία.

Σχεδόν αμέσως κατέφθασαν τα ΜΑΤ της πόλης και ξεκίνησαν να επιτίθενται κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίχνοντάς τα φυσικά σε ευθεία βολή. Ο κόσμος αντιστάθηκε μέχρι αργά τη νύχτα και ο απολογισμός ήταν κάποιοι τραυματίες, η σύλληψη και ο ξυλοδαρμός του τότε 73χρονου, καθώς και 2 δικογραφίες για 6 Μεγαλοπαναγιώτες που θα δικαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον με τις κατηγορίες της παρακώλυσης και της παράνομης βίας…

Στο εδώλιο λοιπόν ο σύντροφος γιατί αντιστάθηκε στη βαρβαρότητα των ΜΑΤ, των παλικαριών της ΕΛΑΣ που ασκούν τη νόμιμη βία και δέρνουν ηλικιωμένους και νέους στα βουνά.

Ως επιτροπή αγώνα Μ. Παναγίας αλλά και ως διωκόμενοι δηλώνουμε ότι για τις κατηγορίες που μας προσάπτουν είμαστε περήφανοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία μέχρι να νικήσουμε.

ΟΛΟΙ 9/6 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ 21 – ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


            Την Πέμπτη 9 Ιούνη 2016 ξεκινά η δίκη των 21 συναγωνιστών κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών, η οποία αποτέλεσε την απαρχή γενικευμένων διώξεων στην περιοχή.

            Για την πραγματοποίηση της «με κάθε κόστος επένδυσης» εξαπολύθηκε άγριο κυνηγητό εναντίον των κατοίκων, με καταδρομικές επιχειρήσεις στα χωριά, μαζικές προσαγωγές, ανακρίσεις χωρίς δικηγόρους, παράνομη λήψη DNA. Όλα αυτά με σκοπό την καταστολή κάθε αντίστασης της τοπικής κοινωνίας, που αγωνίζεται για τη ζωή, το περιβάλλον, το νερό και την αξιοπρέπεια.

            Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε τα μέλη μας σε νυχτερινή διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους Τετάρτη 8 Ιούνη  και την επόμενη μέρα όλοι μαζί στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

            Την ίδια μέρα δικάζεται στον Πολύγυρο ο συγχωριανός μας αγωνιστής μπαρμπα-Θόδωρος, επειδή διαδήλωνε εναντίον της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακίσουν δύο συναγωνιστές μας, και στον οποίο δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας.

                      Οι Σύλλογοι
Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγίας
Ιππικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγίας

Δασικός Συνεταιρισμός Μεγάλης Παναγίας

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ, ΤΙΣ 2 ΔΙΚΕΣ, ΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ,ΜΑΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.



-  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/6 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ 76ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ.

- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/6 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 21 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΤΟΥ ΓΟΜΑΤΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/6 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.


Εκδήλωση με τον αγώνα στις Σκουριές / Παρασκευή 3 Ιουνίου



Εκδήλωση με τον αγώνα στις Σκουριές - Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 21:00 στην πλατεία Δημαρχείου  της Βέροιας

Ο αγώνας για γη κι ελευθερία δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος, είναι δίκαιος

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους στις Σκουριές

Κανένας μόνος του στα χέρια του κράτους

αναρχική ομάδα μπαρούτι