ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ". ΟΙ "ΣΚΟΥΡΙΕΣ" ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ

Η ζωή δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Κάποιοι σχετικά λίγοι συνεχίζουν να μην τη διαπραγματεύονται. 

Κλειστή παραμένει από τις 11:00 το μεσημέρι η κεντρική πρόσβαση στο εργοτάξιο των Σκουριών, στη θέση Χοντρό Δέντρο. Οι αγωνιζόμενοι παραμένουν στο σημείο όπου και θα διανυκτερεύσουν. 

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο με κεντρικό θέμα τα τελευταία πορίσματα του ΙΓΜΕ που επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ανησυχίες και ενστάσεις των κατοίκων και αλληλέγγυων σχετικά με το πρόβλημα, εκτός των άλλων, και της παρουσίας αμιάντου στη μεταλλοφορία των "παραγωγικών" Σκουριών. Πάνω στο θέμα η πραγματική κοινωνία απαντά αντιστεκόμενη. Οι εργαζόμενοι ας αναλογιστούν τη θέση τους μέσα στο υπερτοξικό περιβάλλον της Eldorado αλλά και οι αρμόδιοι για την δημόσια υγεία φορείς (ιατρικοί σύλλογοι, υπουργεία κλπ) ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Η ανάγκη στήριξης είναι δεδομένη και αναμένεται ότι πολλοί πραγματικοί άνθρωποι θα ανταποκριθούν.


ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ




Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ



Η ελπίδα έχει πια πεθάνει και μέρα με τη μέρα θάβεται όλο και πιο βαθιά. Η σχεδόν βέβαιη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όπως αυτή διαφαινόταν καθ’ όλο το 2014 μαζί με την προσδοκία για άμεση ανάσχεση της ολοκληρωτικής καταστροφής που επιβάλλει καθημερινά η Eldorado, επέτρεψαν την ανάδυση νέων σωτήρων και την ανάθεση της λύσης του προβλήματος στα πολιτικά κόμματα. Δημιουργήθηκε λοιπόν μια νέα ελπίδα αυτή της άνωθεν επίλυσης των προβλημάτων που μας αφορούν άμεσα.  Αρχικά  προς τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή και στη συνέχεια προς τους οραματικούς της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Δυστυχώς για τους ευελπιστούντες, η δημοτική αρχή επικαλείται σχετική αναρμοδιότητα  εμμένοντας σε μια καθαρά γραφειοκρατική και μυστικοπαθή διεκπεραίωση του ζητήματος  και η κυβέρνηση του «στις 25 βγαίνουμε στις 26 κλείνει» αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για απουσία πολιτικής βούλησης ή για πολιτική αδυναμία (που δεν θα ήταν η πρώτη), γνωρίζουμε όμως ότι η σχέση κυβέρνησης και εταιρείας είναι άριστη αφού κάθε εβδομάδα υπογράφονται και κάποιες από τις πολυαναμενόμενες “άδειες ρουτίνας”. Το ζητούμενο είναι ότι η καταστροφή του βουνού τον τελευταίο χρόνο έχει επιταχυνθεί και έχει μπει στη φάση του μη αναστρέψιμου.

Η εταιρεία, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει βραβευτεί πολλάκις για την εταιρική της υπευθυνότητα, από τη μία συνεχίζει να επιτίθεται, να καταστρέφει, να λεηλατεί και να ρυπαίνει το περιβάλλον και από την άλλη να διαφθείρει και να εξαπατά την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Όσο για την τυφλή και αδέκαστη Δικαιοσύνη, θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη να παράγει δικογραφίες και να ασχολείται με τον εκφοβισμό των αντιδρώντων στη μεταλλευτική δραστηριότητα αφού ο αριθμός των διωκόμενων και το φάσμα των κατηγοριών (ειδικά το τελευταίο διάστημα) αυξάνεται δραματικά.

Είμαστε μόνοι μας λοιπόν, μόνοι ενάντια σ’ ένα συμπύκνωμα ξενόδουλης υποτέλειας και νταβατζίδικης ξετσιπωσιάς  και ο κλήρος ξαναπέφτει σ’ εμάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους και σε όσους αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος.


Μόνη λύση, μόνη διέξοδος ο αδιαμεσολάβητος και ακηδεμόνευτος αγώνας. Ο αγώνας που με τη φαντασία και την αποφασιστικότητά του εδώ και δέκα χρόνια κατάφερε να γνωστοποιήσει παντού στον πλανήτη τα απολύτως δίκαια αιτήματά του:
-Αποχαρακτηρισμός ολόκληρης της περιοχής από μεταλλευτική και αποκατάστασή της από τον κύριο υπεύθυνο, το ελληνικό κράτος.
-Φθίνουσα πορεία και τελικά οριστικό κλείσιμο (στην εξάντλησή του) του ενεργού μεταλλείου των Μαύρων Πετρών (που μέχρι το 2012 απασχολούσε μόλις 350 μεταλλωρύχους), ακολουθώντας – τολμώντας το λαμπρό παράδειγμα αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη και των Ρομπέν του Ξύλου στην Πατρίδα Ημαθείας.


“Προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος” σημαίνει άμεση παύση της καταστροφής και αποχώρηση/εκδίωξη της Eldorado.
Στην κυβερνητική  επίκληση της “νομιμότητας’’ απαντάμε με τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

15-16-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΔΑΣΟΣ ΣΚΟΥΡΙΩΝ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ

ΠΑΡ-ΣΑΒ(15 - 16/4) ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤ’ ΕΠΙΦΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11:00 πμ ΚΟΜΒΟΣ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ  11:00 πμ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : 11:00 πμ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ