Η Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας εκπέμπει από ΒερολίνοRadio Schizoanalytique
Ε
κπέμποντας από την Πτύχωση
www.radio-schizoanalytique.net/


Το Radio Schizoanalytique είναι ένα πολυφωνικό διαλογικό ραδιοφωνικό συμβάν που εκκινεί από το αντιμεταλλευτικό κίνημα στη Χαλκιδική ενάντια στη “χαμηλού κόστους” επένδυση της Καναδικής Εταιρείας Εξόρυξης Χρυσού Εldorado Gold και εκτυλίσσει την πολυεπίπεδη κριτική του στις ιδεολογίες της εξόρυξης, με στόχο να προτείνει εναλλακτικές και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον μας.
Πρόκειται για κινητό ραδιοφωνικό σταθμό που επιδιώκει να γίνει εργαλείο έκφρασης και εσωτερικής επικοινωνίας μεταξύ των αγωνιζόμενων ανθρώπων, μεταφέροντας τη φωνή τους πέρα από τα τοπικά όρια της κοινότητας και καταγράφοντας τη ζωντανή ιστορία του κινήματος. Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού από το χωριό της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής εκπέμπει από το Radio Schizoanalytique από τον Μάρτιο του 2015.
Στις ραδιοφωνικές του παραγωγές, το ελεύθερο αυτό ραδιόφωνο συναρθρώνει πολλαπλές γνωστικές αναζητήσεις σε θεματικές περιοχές. Προσπαθεί να δώσει έκφραση στις υπαρξιακές διαστάσεις της έννοιας της εδαφικότητας (του οίκου, της φύσης, του τοπίου), στη δυναμική και τη ρευστότητα των πόρων (της γης, του αέρα, του νερού, του χρυσού κ.ο.κ.), στην εμπλεκόμενη μηχανική τεχνολογία, καθώς και τις πολιτισμικές και κοσμολογικές αντιλήψεις του κινήματος. 
Οι τέσσερις αυτές θεματικές όψεις του Radio Schizoanalytique (εδαφικότητα, πόροι, τεχνοεπιστημονική/μηχανική παρέμβαση, πολιτισμικές αντιλήψεις) αντλούν την έμπνευσή τους από την έννοια της σχιζο-ανάλυσης του Φελίξ Γκουαταρί. 
Μεταξύ 18 και 20 Δεκεμβρίου 2015, το  Radio Schizoanalytique σας καλεί σε τριήμερη ραδιοφωνική εκδήλωση στο Βερολίνο με αγωνιστές από τη Βόρεια Ελλάδα και καλλιτέχνες και ακτιβιστές από όλον τον κόσμο που ζουν στο Βερολίνο.
Οι εκπομπές που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα αναμεταδίδονται ζωντανά με τη βοήθεια του REBOOT. FM στον ιστότοπο  http://www.radio-schizoanalytique.net με live streaming, καθώς και στις συχνότητες UKW 88.4 MHz στο Βερολίνο (Σάββατο / Κυριακή  16:00 – 00:00), και 90,7 MHz στο Πότσνταμ (Σάββατο / Κυριακή  19:00 – 00:00).