Η ανάπτυξη του γκολφ, του χρυσού και της επιστημονικής μετανάστευσης

Γιάννη Μυλόπουλου


Ταξιδεύοντας με τις αερογραμμές που έχουν αντικαταστήσει τον πάλαι ποτέ εθνικό μας αερομεταφορέα και διαβάζοντας το διαφημιστικό τεύχος της εταιρείας, ενημερωνόμαστε από γνωστό ποπ είδωλο που ποζάρει στο εξώφυλλο, για τα νέα μεγαλεπήβολα αναπτυξιακά σχέδια της Ελλάδας. 

Ο τουρισμός της χώρας μας αναμένεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα στην κατασκευή δεκάδων υπερσύγχρονων γηπέδων γκολφ, θα μας απογειώσουν στο διεθνές... γκολφικό στερέωμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα θα γίνει τουριστικός προορισμός για υψηλά εισοδήματα και μάλιστα όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Παρέμβαση αλληλεγγύης στη Χαλκιδική στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας


Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Την αλληλεγγύη στους κατοίκους της Χαλκιδικής οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά στην ερημοποίηση του τόπου τους εάν προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού ανέδειξαν η ελευθεριακή πρωτοβουλία της Χαλκίδας «Ουλαλούμ» και αλληλέγγυοι πολίτες.
Το βράδυ της Τετάρτης, 14 Οκτωβρίου ανάρτησαν πανό στην αίθουσα του θεάτρου Παπαδημητρίου όταν τελείωσε η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η παλιόστρατα των Ρεβενικίων» το οποίο προβαλλόταν στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.