Δελτίο Τύπου 22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας
Τρίκαλα 25-27 Σεπτεμβρίου 2015

Η 22η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας, πραγματοποιείται στα Τρίκαλα το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Αϊ Γιώργη στο Ριζαριό . Πρόκειται για μεγάλη γιορτή που συμπυκνώνεται στο σύνθημα στην διακήρυξη της Οικογιορτής, με το μήνυμα «Ένας Άλλος Κόσμος είναι Εδώ».
Γι’ αυτό και, εκτός από τους παριστάμενους παραγωγούς και εκθέτες, υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων και συναυλιών, παιδότοπος, εκθέσεις, παιχνίδια, εργαστήρια, με δωρεάν είσοδο για όλους τους τρικαλινούς και τους εκατοντάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Στη διακήρυξη της Οικογιορτής, τονίζεται: «Ως απάντηση στην κοινωνική, οικολογική, οικονομική κρίση που βιώνουμε προτείνουμε έναν άλλο τρόπο ζωής και παραγωγής, ενάντια στη λεηλασία της Γης, στην καταστροφή τoυ περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών και δημιουργούμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε».
Και συνεχίζει:
«Αναδεικνύουμε τα κεντρικά προτάγματα κάθε οικογιορτής που είναι: η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών, το μοίρασμα των γνώσεων και των εμπειριών και η προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας».
Η Οικογιορτή διοργανώνεται απ' τους ίδιους τους παραγωγούς και προτάσσει:
- την αυτο-οργάνωση και την άμεση δημοκρατία,
- την προώθηση της μικρής παραγωγής,
- την οικοτεχνία και τη μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους,
- τις παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση.

Επίσης, προτάσσει τα συνεργατικά αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ως απάντηση στην ανεργία και την εργασιακή εκμετάλλευση.
Και τονίζεται: «Η ζωή δεν είναι εμπόρευμα. Είναι χαρά, είναι δημιουργία, είναι συνεργασία, είναι γιορτή!».

Πρόγραμμα
Ομιλίες – Εργαστήρια - Παιδότοπος
Κεντρικές Ομιλίες - Συναυλίες

Αντιδραστήριο - ΣΚΟΥΡΙΕΣ‏-‎ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ