Κυριακή 29/3 - 22:00 | Ραδιοφωνική εκπομπή - συζήτηση

Κυριακή 29/3 και ώρα 22:00 θα πραγματοποιηθεί ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή - συζήτηση από μέλη της επιτροπής αγώνα Μ. Παναγίας στον υπό διαμόρφωση ραδιοφωνικό σταθμό www.radio-schizoanalytique.net. Πρόκειται για μια διεθνή προσπάθεια, σε ζωντανή σύνδεση με Βερολίνο, στα πλαίσια μιας κινηματικής ραδιοφωνικής τεκμηρίωσης.

Δελτίου Τύπου των Επιτροπών Αγώνα σχετικά με την πορεία 20 Μαρτίου στις Σκουριές

Έκλειψη Δημοκρατίας

Παρασκευή 20 Μαρτίου και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να δει την έκλειψη ηλίου. Μόνο για τη Χαλκιδική, αυτή η ημερομηνία θυμίζει κάτι διαφορετικό.

Σάββατο 28 Μαρτίου | Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Η Eldorado Gold συνεχίζει την καταστροφική της εξόρυξη στις Σκουριές στη Χαλκιδική.
Είναι απόλυτη ανάγκη να τους σταματήσουμε πριν η καταστροφή γίνει ανεπανόρθωτη.
Απαιτούμε να φύγει άμεσα η Eldorado από τον Κάκκαβο.
Ζητάμε την άμεση απαλλαγή των 350 διωκόμενων αγωνιστών.
Αγωνιζόμαστε για να μην χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν από την εξόρυξη χρυσού.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε πορεία, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 11:30 στην Πλατεία ΧΑΝΘ.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι! Και όλοι μαζί να συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα!

20 Μάρτη του 2012

Η εταιρία οργανώνει 500 εργαζόμενους και τους στέλνει με λεωφορεία της, για να επιτεθούν σε 30 πολίτες (μισοί απ' αυτούς γυναίκες), ενάντιοι στην εξόρυξη χρυσού, που βρίσκονταν στο βουνό, στις Σκουριές. Τέτοια παλικάρια!

Δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το ΝΕΡΟ

Η σημερινή δημοτική αρχή του Βόλου παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων, των αγροτικών συνεταιρισμών, των συλλόγων, ακόμα και των τοπικών συμβουλίων που εκλέχθηκαν με το δικό της ψηφοδέλτιο, αντιμετώπισε με καταστολή, με πάνοπλη αστυνομία και χημικά, με σεκιουριτάδες και με στοχευμένο τραυματισμό πολιτών του Βόλου, το αίτημά τους να παραβρεθούν και να υπερασπισθούν το δικαίωμα σε δίκαιες τιμές και καθαρό νερό χωρίς κερδοσκοπία και ιδιωτικές εταιρίες, στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον κανονισμό της.

Λήψεις από το open pit στις Σκουριές | 11 Mαρτίου 2015

Το παραπάνω βίντεο από το εργοτάξιο στο χώρο του open pit στις Σκουριές είναι μέρος από το εν εξελίξει project των Angela Anderson και Angela Melitopoulos σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική.

Σάββατο 14 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη | Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών

Παράνομες πολυεθνικές στο απυρόβλητο, αγωνιζόμενες κοινωνίες στο εδώλιο. 

Σάββατο 14/03 Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών 
11:30 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη

Την 1η Μαρτίου 2015, κοινοποιήθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για την υπόθεση των Σκουριών. Με το βούλευμα, εικοσιένα συναγωνιστές παραπέμπονται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α.

Αυτοψία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις Σκουριές

Μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής και παρέμβαση της βουλευτού Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη στην Επιθεώρηση Περιβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ, επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές επιθεωρητές περιβάλλοντος. Η καταγγελία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διαπίστωση, μετά από παρουσία τους στο εργοτάξιο των Σκουριών, ότι στο χώρο του ανοιχτού ορύγματος υπήρχαν απορροές πράσινου χρώματος νερών σε ρέμα το οποίο διέρχεται μέσα από το χωριό της Μ. Παναγίας.

Δάσος Σκουριών, η καταστροφή συνεχίζεται (video)

Μα εσύ άλλα άκουσες, άλλα διάβασες, άλλα σου είπανε...

Τίποτα δεν άλλαξε: από τη μία μπετονιέρες, φορτηγά επανεφοδιασμού, μπουλντόζες, dubmper, δήθεν δασεργάτες, security, μπάτσοι και ασφαλίτες συνεχίζουν αρμονικά και εντατικά το βρώμικο έργο που τους ανατέθηκε.

Ανακοίνωση Δασικών Συνεταιρισμών Μ.Παναγίας, Ιερισσού και Σταυρού

Οι δασικοί συνεταιρισμοί Μ.Παναγίας, Ιερισσού και Σταυρού μετράνε πολλά χρόνια ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε δασεργάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Μεγαλώσαμε μέσα στα βουνά της Χαλκιδικής και μέσα από αυτά μεγαλώσαμε και τα παιδιά μας.

Τα τελευταία χρόνια όπως και όλα τα επαγγέλματα στην χώρα πληγήκαμε και εμείς από την οικονομική κρίση. Όπως και τα περισσότερα νοικοκυριά των χωριών μας, περάσαμε δύσκολα. Αλλά κρατηθήκαμε με το κεφάλι ψηλά γιατί θέλαμε να είμαστε υπερήφανοι στα μάτια των παιδιών μας.