Λήψεις από το open pit στις Σκουριές | 11 Mαρτίου 2015

Το παραπάνω βίντεο από το εργοτάξιο στο χώρο του open pit στις Σκουριές είναι μέρος από το εν εξελίξει project των Angela Anderson και Angela Melitopoulos σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική.

Σάββατο 14 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη | Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών

Παράνομες πολυεθνικές στο απυρόβλητο, αγωνιζόμενες κοινωνίες στο εδώλιο. 

Σάββατο 14/03 Δράση αλληλεγγύης στους διωκόμενους των Σκουριών 
11:30 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη

Την 1η Μαρτίου 2015, κοινοποιήθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για την υπόθεση των Σκουριών. Με το βούλευμα, εικοσιένα συναγωνιστές παραπέμπονται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α.

Αυτοψία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις Σκουριές

Μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής και παρέμβαση της βουλευτού Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη στην Επιθεώρηση Περιβάλλοντος του ΥΠΑΠΕΝ, επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές επιθεωρητές περιβάλλοντος. Η καταγγελία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διαπίστωση, μετά από παρουσία τους στο εργοτάξιο των Σκουριών, ότι στο χώρο του ανοιχτού ορύγματος υπήρχαν απορροές πράσινου χρώματος νερών σε ρέμα το οποίο διέρχεται μέσα από το χωριό της Μ. Παναγίας.