Τοξικά απόβλητα σε δασικό δρόμο της Μεγάλης Παναγίας !

Σήμερα, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας, εντόπισαν φορτηγά εργολάβων, συνεργαζόμενων με την Ελληνικός Χρυσός, να προσπαθούν να στρώσουν δασικό δρόμο του χωριού με τοξικά απόβλητα.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 | Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο

Η Eldorado Gold και οι ντόπιοι χρυσοθήρες, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, επιδίδονται σε μια φρενήρη προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς τους κανένα μέσο δεν είναι αθέμιτο. Η υπόθεση και μόνο της ενδεχόμενης ήττας των πολιτικών τους μεντόρων και της απομάκρυνσης από το κυβερνητικό τιμόνι της αντίληψης “επενδύσεις με κάθε κόστος”, τους αναγκάζει να υπερβούν τα κλασικά παρασκηνιακά τους εσκαμμένα οπότε και καταφεύγουν σε άλλες επίσης προσφιλείς τους μεθόδους, όπως αυτές των εκβιασμών, απειλών και πιέσεων προς διάφορους δημόσιους λειτουργούς και της εξαγοράς συνειδήσεων διαφόρων απελπισμένων με συνεχείς εξαγγελίες περί νέων προσλήψεων και ελεύσεως μέσω αυτών αυτοπροσώπως της τοπικής και εθνικής σωτηρίας.

Πάει ο παλιός ο χρόνος.

Είθισται τις μέρες του έτους που παρέρχεται ή στις αρχές αυτού που έρχεται να γίνονται ανασκοπήσεις και αναδρομές στα πιο “σημαντικά”/“συνταρακτικά” γεγονότα, αυτά δηλαδή που “χαρακτήρισαν” το πιο κοντινό ή άμεσο παρελθόν.


Καλή Χρονιά ...

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο Χοντρό Δέντρο αυτή τη στιγμή. Κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν στο κλείσιμο του δρόμου στον κόμβο του Χοντρού Δέντρου (είσοδος Σκουριών), ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του γενικού διευθυντή της Hellas Gold κ. Στρατουδάκη για χτίσιμο της ενότητας. Τελικά πραγματοποιήσαν την ανέγερση του τοίχους της ενότητας, ή αλλιώς "Το Τοίχος των Σκουριών".