Προετοιμασία για το δείπνο με τα χρυσά κουτάλια!

Στο πρανές εκτίθεται η πράσινη τσόχα της τοπικής και πανελλαδικής αναπτυξιομανούς προσδοκίας. Πάνω σ’ αυτή οι “ντόπιοι” (Χαλκιδικιώτες, Παλαιοχωρινοί, Νεοχωρίτες, Μεγαλοπαναγιώτες και λοιποί μέχρι πρότινος δυστυχείς και απελπισμένοι, αφού δεν είχαν αφεντικό για να τους κουλαντρίζει) έχουν αποθέσει όλες τις ελπίδες τους, με διαπίστευση την απόλυτη υποταγή τους, για να χαμογελάσει επιτέλους το χειλάκι τους και για να δημιουργηθούν οπωσδήποτε οι καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις για το ρόδινο μέλλον των παιδιών τους.

Φαινόμενα...

Με τούτα και με τ’ άλλα πέρασε άλλος ένας χρόνος. Λίγο ως πολύ το μοτίβο για την περιοχή μας, και για το 2014 παρέμεινε το ίδιο: ΜΑΤ και δακρυγόνα για τα οικολαμόγια αντιδρώντες στη μεταλλευτική δραστηριότητα από τη μία, τζογαδόροι της ζωής τους αλλά και των υπολοίπων, δήθεν χαμογελαστοί και δήθεν εργαζόμενοι με αναπτυξιολάγνους τοπικούς παράγοντες από την άλλη.


Από τη ZAD ως τις Σκουριές Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία

Ενημέρωση - Συζήτηση:
Notre Dames Des Landes - Σκουριές Χαλκιδικής, δύο περιοχές που τις χωρίζει απόσταση 2.838 χιλιομέτρων, ωστόσο αποτελούν κοινά πεδία αγώνων και αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη, την αρπαγή και την καταστροφή του φυσικού πλούτου.  

Κυριακή 21 Δεκέμβρη στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontana.


Κυριακή 28 Δεκεμβρίου | Πορεία στις Σκουριές


Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου πορεία στις Σκουριές

Συναντιόμαστε γι άλλη μια φορά, εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε τη ζωή. Εκεί, μέχρι να αποτρέψουμε την καταστροφή. Εκεί, μέχρι ν΄ανασάνει το τόπος.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου | Συγκέντρωση στο Χοντρό Δέντρο

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 
12:00 π.μ. Προσυγκέντρωση στο Χοντρό Δέντρο

Ψήφισμα στήριξης στον αγώνα του Ν. Ρωμανού

Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που τα τελευταία χρόνια περνάει μέσα από τα Μνημόνια με την Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς το όργιο καταστολής και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται.
Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται από τις 10/11 σε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμά του να μορφωθεί. Το Συντονιστικό Ιερισσού και η Επιτροπή Αγώνα Μ.Παναγίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον αγώνα ενός ανθρώπου, που με ασπίδα το σώμα του και το μυαλό του διεκδικεί το αυτονόητο και συντασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει, γιατί θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση.

Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης Μεγάλης Παναγίας

H Λαϊκή Συνέλευση Μεγάλης Παναγίας αφού έλαβε γνώση για τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός, θεωρεί υποχρέωσή της να δηλώσει ότι η απόφαση της 20/11/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη σχετικά με την παραπάνω δραστηριότητα στη Β.Α. Χαλκιδική είναι ελλιπής, ασαφής και διφορούμενη και οπωσδήποτε δεν καλύπτει τις θέσεις ούτε και τις ανάγκες του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία για τους παρακάτω λόγους:

1ον Αρχικά, δε λαμβάνει υπόψη την αντικειμενική πραγματικότητα όπως αυτή έχει καθοριστεί μέχρι σήμερα από τις κυβερνητικές αποφάσεις (βλέπε Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων 26/7/2011) και από την απόλυτη θέση και πράξη της Ελληνικός Χρυσός ( η οποία διατείνεται χωρίς περιθώρια διαλόγου) ή για μια ενιαία και αδιαίρετη επένδυση με τα τέσσερα βασικά υποέργα της ή για την πραγματικότητα της μηδενικής λύσης.

Οι ΚΟΥΜ-ΚΟΥ-ART και "Ο Στοιχειωμένος Κέδρος" στη Μεγάλη Παναγία | Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014

Ακούούούούούούούσατε, ακούσατεεεεεεεεεεεεεε.............

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Ο Σουλτάνος αποφασίζει και βέβαια προστάζει να αναμορφωθεί η Φύση. Διατάζει τους ραβδούχους του να μετατρέψουν δάση, παραλίες, βουνά και λαγκάδια σε τσιμέντο και να χτιστούν ξενοδοχεία, γήπεδα γκόλφ και άλλα παρεμφερή εκσυγχρονιστικά χρυσά οικοδομήματα.
Η Φύση όμως δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εκδικείται και τιμωρεί. Όλα και όλοι αλλάζουν. Εκτός από….
Η συνέχεια στο φωτισμένο πανί!