Μεγάλη Συναυλία στην Ιερισσό (27 Σεπτ.) – Τραγουδάμε για να σώσουμε, αδερφέ μου, έναν τόπο

Και να που ήρθε η ώρα να σμίξουμε γι΄ άλλη μια φορά. Αυτοί που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτοί που πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες.
Στον πολύχρονο αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, συναντηθήκαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα. Ο καθένας με τα δικά του προβλήματα κι αγώνες. Ο καθένας με τη δική του ιδεολογία και θεώρηση των πραγμάτων. Συνειδητοποιήσαμε όμως πως, στην ουσία του, το πρόβλημα είναι κοινό: Η βάναυση εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, από λίγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία.

Είμαι η ανάπτυξη... και σας βρήκα!

Η επέλαση της ανάπτυξης στη Β.Α. Χαλκιδική συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ο εθνικός αρχιεργολάβος και ευεργέτης πρόσφερε άλλα 2 φορτηγά Dumper για την ανάπλαση του βρωμοδάσους των Σκουριών. 

Η ευαισθησία του για το περιβάλλον είναι γνωστή και αποδεδειγμένη. Από τα Τέμπη μέχρι την Κατάρα, κολυμπώντας στις απανταχού Ελληνικές χωματερές χαρίζει όραμα και χαμόγελα στους απελπισμένους εθελόδουλους. 

Αυτό που μας προβληματίζει και μας γεμίζει βέβαια με αγωνία είναι το τί θα κάνουν οι ντόπιοι ρουφιανοεργολάβοι, τώρα που ο μπαμπάς άρχισε να φέρνει τα δικά του παιχνίδια.


Δεκαήμερο αγώνα στις Σκουριές: Η σημασία του να επιστρέφεις στο βουνό


Δέκα  μέρες  παραμονής στο βουνό Κάκαβος μπορεί να μην είναι αρκετές για να αντιληφθεί κανείς την πολλαπλότητα της ομορφιάς του αρχέγονου αυτού δάσους, είναι όμως αρκετές να δει κανείς με τα μάτια του αυτό που καθημερινά χάνεται και δεν είναι άλλο από την ίδια την έννοια της ζωής.
Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου αγώνα στις Σκουριές η λεηλασία της φύσης ήταν παραπάνω από αισθητή, δίπλα από τις σκηνές στις οποίες έμεναν οι ντόπιοι και οι αλληλέγγυοι, λίγα μέτρα μακριά από τον «μαγικότοπο» που έπαιζαν παιδιά, κάτω από τους δρυς, τις οξιές και τις καρυδιές, μπουλντόζες της εταιρείας έτρωγαν στην κυριολεξία το δάσος ρίχνοντας τόνους πίσσας προκειμένου ο άλλοτε δασικός δρόμος να μετατραπεί σε μία περιφερειακή οδό, σε έναν υπερσύγχρονο δρόμο προκειμένου τα φορτηγά της εταιρείας να έχουν γρήγορη πρόσβαση  στο εργοστάσιο εμπλουτισμού, μια βαριά χημική βιομηχανία η οποία κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς.


Προς την επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής

Με βαθιά λύπη επειδή  - για διάφορους λόγους – αδυνατούμε να παρευρεθούμε στο αγωνιστικό σας 10ήμερο κατά της παράνοιας και της καταστροφής του τόπου, στέλνουμε τη ΔΙΑΡΚΗ μας συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις και τα δρώμενά σας, καθώς και χαιρετισμούς σε όλους τους αλληλέγγυους, που παρευρίσκονται.

Το νόμιμο, το δίκαιο, το ανθρώπινο χαρακτηρίζουν τον επίμονο και επίπονο αγώνα σας και δίνουν το στίγμα της γνήσιας αγωνιστικής συμπεριφοράς, που ξεσκεπάζει  κακόβουλες τακτικές.