Ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης για τη φασιστική επίθεση στον συναγωνιστή Φρ. Ρηγόπουλο.



Οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού καταδικάζουν και καταγγέλλουν, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε ο συναγωνιστής μας  Φραγκίσκος Ρηγόπουλος από φασίστες της Χρυσής Αυγής στον Πολύγυρο.
Ο Φραγκίσκος Ρηγόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο για τη στάση ζωής του, την πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα, καθώς και την ενεργό συμμετοχή του στα κοινωνικά κινήματα. Συμπορευόμαστε, άλλωστε, και στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στις κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής μας, αλλά και στις εκδηλώσεις ενημέρωσης, όπου συμβάλλει καίρια, με την ιδιότητα του ως μεταλλειολόγος μηχανικός.
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι ο αγώνας που δίνουμε για τη σωτηρία του τόπου μας είναι ένας αγώνας όχι μόνο για τη γη, το νερό, τον αέρα, την υγεία των παιδιών μας, αλλά και ένας αγώνας για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ελεύθερη έκφραση και την πραγματική δημοκρατία. Ένας αγώνας ζωής, και εντέλει, βαθιά ανθρωπιστικός, απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κέρδους, που επιβάλλουν κυβερνήσεις και εταιρίες. Ένας αγώνας ενάντια στις φασιστικές λογικές και πρακτικές απ’ όπου και αν προέρχονται.
Πίσω από την αντισυστημική μάσκα των θρασύδειλων τραμπούκων, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο των νοσταλγών του ναζισμού και των εχθρών της ελευθερίας. Στρεφόμενοι ενάντια σε αγωνιστές, υπηρετούν, τελικά, τα μεγάλα συμφέροντα των κάθε λογής αρπαχτικών. Ας μην καρτερούν, όμως, να λυγίσουμε.
Η επίθεση ενάντια σε οποιονδήποτε αγωνιστή, είναι επίθεση ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα, γι’ αυτό θα μας βρουν όλους απέναντι τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Η τρομοκρατία δεν μας σταματά.

 ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ- Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!



 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ