Οι Καταστροφές στις Σκουριές συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς! Φωτογραφικό Υλικό

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν η εικόνα του Δάσους στη θέση όπου θέλουν να κατασκευάσουν το εργοστάσιο εμπλουτισμού ήταν αυτή:


Ιούλιος 2013:
Οι παρεμβάσεις πλέον της Ελληνικός Χρυσός είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ.


























(Φωτογραφίες: Β. Μαθιουδάκης)


Σαβ. 3/8 Πορεία στον Κάκαβο


Το Σάββατο 3 Αυγούστου ανεβαίνουμε στον Κάκαβο.

Ανεβαίνουμε στο βουνό μας γιατί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν εξαρτάται από την τιμή του χρυσού.
Ανεβαίνουμε στο βουνό μας γιατί η αξία του δε μετριέται σε ουγγιές
Ελάτε μαζί μας!
Σε μια πορεία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ και με μήνυμα

“Έξω οι εταιρείες από τις Σκουριές, Ελεύθερα βουνά και όχι φυλακές”

Προσυγκεντρώσεις: Ιερισσός 10 π.μ, Μ.Παναγία (Χοροστάσι) 10 π.μ.

Με προφυλακίσεις δε γίνονται επενδύσεις!


πορεια

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 20/07



Υπό την ανοχή Πολεοδομίας και Αστυνομίας συνεχίζει και σήμερα να παρανομεί η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" πραγματοποιώντας εργασίες εκσκαφών στο χώρο του εργοστασίου. Η Αστυνομία μάλιστα παρευρίσκεται στο χώρο προστατεύοντας την παρανομούσα εταιρεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ , η αναστολή αφορά εργασίες για την έδραση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η εταιρεία πραγματοποιεί εργασίες εκσκαφών και διαμορφώσεων για την κατασκευή του εργοστασίου. Σύμφωνα με το άρθρο 4. παρ.16 του ΓΟΚ άδεια δόμησης απαιτείται για:
Εκσκαφές , επιχώσεις , επιστρώσεις , διαμορφώσεις οικοπέδων και γηπέδων με σκοπό τη δόμηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παρέμβαση της πολεοδομίας και της αστυνομίας και καλούμε την Εισαγγελία Πολυγύρου να παρέμβει και να τηρήσει τη νομιμότητα.
Εκτός και αν για την "Ελληνικός Χρυσός" δεν ισχύουν οι νόμοι.

Επιτροπή Αγώνα Μεγ. Παναγίας






Μαρτυρίες τριών κατοίκων της Μεγ.Παναγίας,αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων τις 15/7/2013


Μιλάμε για γεγονότα ντροπής;τραμπουκισμού;βιαιοπραγίας;Όποια λέξη και να χρησιμοποιήσει κανείς είναι επιεικής μπροστά σε αυτό που είδαν με τα μάτια τους Μεγαλοπαναγιώτες.
  40 ''εργαζόμενοι'' της Eldorado μεταμορφώθηκαν για ακόμη μια φορά σε τάγματα εφόδου διεκδικώντας ''τον Επιούσιο''.Ναι,είναι φανερό πλέον ότι πως μέσα στα εργασιακά τους καθήκοντα είναι να προσφέρουν προστασία στη μεγαλο-εταιρία.Και για να μη περιαυτολογούμε ας καταθέσουμε τις μαρτυρίες όπως διατυπώθηκαν από τους ίδιους τους μάρτυρες για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Μάρτυρας Ά:
<<Κατά τις 3:30 το μεσημέρι,συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο φίλου,είδα στο χοροστάσι μια ομάδα 40 περίπου μεταλλωρύχων με άγριες διαθέσεις.Συγκεκριμένα μας σταμάτησαν ενώ ήμασταν μέσα στα αυτοκίνητα,(επειδή μας γνώρισαν ότι είμαστε από αυτούς που δεν θέλουμε το μεταλλείο γιατί θα καταστρέψει τον τόπο μας).Άρχισαν να κλωτσούν τα αυτοκίνητα μας και να μας βρίζουν ότι θα μας γαμ…
  Κάποιοι άνοιξαν την πόρτα και προσπάθησαν να με τραβήξουν έξω.Σε αυτή τη φάση με χτύπησε ένας από αυτούς γροθιά στο πρόσωπο.Μέχρι να συνειδητοποιήσω τι γινόταν κινήθηκαν προς το δεύτερο αυτοκίνητο που ακολουθούσε,πετούσαν πάνω του τους καφέδες που κρατούσαν και ο,τι βρίσκαν μπροστά τους ενώ από τις κλωτσιές τσαλάκωσαν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και όλα αυτά γιατί είμαστε αντίθετοι στην επένδυση που θα καταστρέψει τον τόπο μας>>.
  Ο Β' μάρτυρας είπε:
<<Πήγαινα για τσιγάρα στο περίπτερο και άκουσα φωνές από το Χοροστάσι.Πλησίασα και είδα συγκεντρωμένους μεταλλωρύχους  που ορμούσαν σε δυο αυτοκίνητα.Έβριζαν και γρονθοκοπούσαν το συνοδηγό του πρώτου αυτοκινήτου.Εγώ στάθηκα εκεί μην ξέροντας πως να αντιδράσω γιατί οι μεταλλωρύχοι φαινόταν εκτός ελέγχου.Στη συνέχεια τους είδα αφηνιασμένους να τρέχουν και σταμάτησαν σε ένα σπίτι 100 μέτρα πιο πέρα>>.
  Μάρτυρας ΄Γ:
<<Άκουσα την αδερφή της μάνας μου που μένει στο απέναντι σπίτι στη γειτονιά μας να βρίζει τη μάνα μου να και να αποκαλεί εμένα και τον αδερφό μου ''κοπρίτες,χαραμοφά'ι'δες και ναρκομανείς''.Βγήκα έξω στο μπαλκόνι να δω τι συμβαίνει.Είδα τον ξάδερφό μου να έρχεται απειλητικά προς το σπίτι μου κρατώντας στο χέρι ένα μεγάλο σκαμνί έτοιμος να το αμολήσει επάνω μας ενώ η θεία μου ειδοποίησε τηλεφωνικά τον άλλο ξάδερφο μου,και μέσα σε λίγα λεπτά τον είδα να έρχεται προς το σπίτι μου μαζί με 30 εξαγριωμένους μεταλλωρύχους.
  Ανεβαίνουν στις σκάλες του σπιτιού με μπροστάρηδες τα συγγενικά μου πρόσωπα κρατώντας οι 3 από αυτούς σκουπόξυλα στα χέρια και ακολουθούσαν πίσω τους οι υπόλοιποι μεταλλωρύχοι,μπουκάρουν μέσα στο σπίτι παραβιάζοντας την πόρτα και σπάνε ο,τι βρίσκουν μπροστά τους(καθρέφτες,μια ντουλάπα και μια συρταριέρα έγιναν γυαλιά καρφιά).Ο ξάδερφος μου Ά…. έριξε μια ντουλάπα σιδερένια πάνω στη μάνα μου και μετά τη βούτηξε από το λαιμό ενώ ο ξάδερφος μου Γ…..  άρχισε στις μπουνιές τον πατέρα μου και τον χτύπησε με το σκουπόξυλο ενώ γνώριζε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.Εντωμεταξύ η σκάλα μέχρι την είσοδο του σπιτιού μου είχε γεμίσει μεταλλωρύχους που έβριζαν και απειλούσαν την οικογένειά μου.
  Αφού έληξε το επεισόδιο και αποχωρούσαν από το σπίτι μου κατέβηκαν στο δρόμο.Εκεί έβριζαν και απειλούσαν όσους περαστικούς γνώριζαν ότι αντιδρούν στην εξόρυξη.Έφτασαν σε σημείο να καταριούνται ηλικιωμένο ζευγάρι που ήταν μαζί με τα εγγόνια τους λέγοντάς τους:

''ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ''>>





Έτσι βγάζουν οι οικογενειάρχηδες ''εργαζόμενοι'' της Eldorado το τίμιο μεροκάματο τους;Τα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει ο κάθε αναγνώστης που διαθέτει κοινό νου.

Δελτίο Τύπου / Επιθέσεις μεταλλωρύχων σε συναγωνιστές μας (& φωτογραφικό υλικό)

16 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου


Εχθές, 15 Ιουλίου 2013, στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, έλαβε χώρα άλλο ένα επεισόδιο βίας και τραμπουκισμού από εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στην πλατεία του χωριού, επιτέθηκαν σε υλοτόμο και προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, και μετά από κάλεσμα εργαζόμενου που διαπληκτίστηκε με συγγενικό πρόσωπο που είναι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, εισέβαλαν στο σπίτι του τελευταίου προξενώντας εκτεταμένες ζημιές και τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση.

Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι ορισμένοι, νιώθοντας ασφάλεια και ασυλία από τις διωκτικές αρχές, λειτουργούν ως τάγματα εφόδου, τρομοκρατώντας και βιαιοπραγώντας ενάντια σε πολίτες με τους οποίους διαφωνούν. Είναι προφανές ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους υποκινώντας τέτοιου είδους ενέργειες, ενώ θα έπρεπε στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης να τις αποτρέπει. Φαίνεται ότι η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και την επιδιώκει. Η κοινωνία απαιτεί από την Ελληνικός Χρυσός να καταδικάσει επίσημα τέτοιου είδους συμπεριφορές, να αποτρέψει τους εργαζομένους της απ' το να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες και να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθούν στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή που η ελληνική αστυνομία και δικαιοσύνη - καταπατώντας νόμους, δικαιώματα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα - επιτίθενται με μένος κατά των πολιτών που αντιδρούν στις καταστροφικές και παράνομες δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, η εταιρεία και οι εργαζόμενοι της βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας και απυρόβλητου.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη ζωή, τη γη, το νερό και τη δικαιοσύνη δε θα σταματήσει επειδή κράτος, παρακράτος και ιδιωτικά συμφέροντα αποφάσισαν να τον χτυπήσουν με κάθε αθέμιτο μέσο. Κάθε εκδικητική προφυλάκιση, κάθε βιαιοπραγία, κάθε άδικη δικαστική απόφαση, απλώς τονίζουν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα που να στηρίζουν την αναγκαιότητα και ασφάλεια αυτής της “επένδυσης”. Το μόνο που τους μένει είναι η λυσσαλέα προσπάθεια επιβολής μιας απόφασης, με τη βία και την τρομοκρατία. 

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το διεκδικήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής

Ακολουθεί αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό:






Η καταστροφή της Χαλκιδικής έχει ήδη ξεκινήσει.


Τα ξένα και ιδιωτικά συμφέροντα παρανομούν έχοντας την υποστήριξη της «Ελληνικής» κυβέρνησης, τη συστράτευση της «Ελληνικής» Αστυνομίας, και πρόσφατα τη συνεργασία της «Ελληνικής» δικαιοσύνης.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται, καταπατούνται ασύστολα με τις παράνομες λήψεις DNA, τους βάρβαρους ξυλοδαρμούς της ΕΛ.ΑΣ. και τις αντισυνταγματικές προφυλακίσεις των συναγωνιστών μας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Καλούμε σε πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, και ώρα 10:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου.
Ζητάμε την απελευθέρωση των τεσσάρων συναγωνιστών μας και την απαγκίστρωση της Χαλκιδικής από τα νύχια των αρΠαχτικών.


                                      ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ