Δήμος Αριστοτέλη: Μια ενέργεια του αντιδήμαρχου Μοσχόπουλου με πολλές προεκτάσεις που δείχνουν...το ΔΗΜΑΡΧΟ και την ‘Ελληνικός (;;;) Χρυσός’


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Έκπληκτοι, εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Α΄θμιας εκπαίδευσης Β. Χαλκιδικής, αντίκρισαν χθες το πρωί, ημέρα της γενικής συνέλευσής τους και λίγο πριν την έναρξή της, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Αρναίας τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη κ. Μοσχόπουλο να ζητάει εξηγήσεις για το ψήφισμα που εξέδωσαν προ μηνών ενάντια στο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός. 
Μη τηρώντας καν τα προσχήματα και με συμπεριφορά που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει σε θεσμικό πρόσωπο, «μάλωσε» τους εκπαιδευτικούς για αυτή την απόφασή τους μεταφέροντας τάχα τα συναισθήματα του κόσμου ότι τους θεωρούν κοπρόσκυλα! (μόνο της Β. Χαλκιδικής ή ολόκληρης της Ελλάδας; Δεν το διευκρίνισε!)
Μάλιστα κατά τα λεγόμενά του θα έπρεπε να νιώθουν ευγνώμονες στην Ελληνικός Χρυσός γιατί αυτή πληρώνει τα έξοδα θέρμανσης της αίθουσας εκδηλώσεων που κατά καιρούς χρησιμοποιούν για συνελεύσεις ή επιμορφωτικά σεμινάρια!!!
Ο λόγος … στο Δήμαρχο!
Υ.Γ. Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος Στρατωνίου, κ. Ζαγοράκης,ο οποίος ήταν τουλάχιστον ευγενικός.»

Αυτή η καταγγελία έγινε από αναγνώστη blog της Χαλκιδικής και έχει επιβεβαιωθεί από πολλούς παριστάμενους στο περιστατικό δασκάλους.  Το γεγονός αυτό καθαυτό σαν αυθαιρεσία και κατάχρηση εξουσίας από θεσμικό πρόσωπο


 

Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη, 2310.222503/409770, fax 2310.421196, e-mail: ecology-trem@nath.gr

 www.ecology-salonika.org


                                                                                                2.6.2011

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙ-ΒΡΑΒΕΙΑ
Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Απονέμονται και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.
 Το βραβείο περιβαλλοντικών οπτικών εφέ για μια ακόμη χρονιά στον κ. Ιωάννη Ζουρνά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της κατασκευής εργοστασίων καύσης σκουπιδιών εντός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και στον Αγ. Αντώνιο, για τη συνεισφορά του στην υποβάθμιση της ανακύκλωσης και στην «ελαστικότητά» ως προς την αντιμετώπιση των ραδιενεργών αποβλήτων.
Το βραβείο πράσινης ανάπτυξης στον βουλευτή ΠΑΣΟΚ και ηθοποιό κ. Γιάννη Βούρο για τις ιστορικές δηλώσεις του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα: «Καλή η οικολογία, αλλά να μην καταντά οικολαγνεία. Δεν μπορώ να σκέφτομαι που θα γεννήσει ο πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα». (http://www.antinews.gr/2011/01/18/80473/)
Το βραβείο Φουκουσίμα στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, για τη συνεπή καμπάνια του κόμματος του υπέρ της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα. 
Το βραβείο καλύτερου σεναρίου διάσωσης χώρας απονέμεται από κοινού στην Τρόϊκα και τον ελληνικό δικομματισμό για την αλληλεγγύη τους προς τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους, τους φοροφυγάδες και την ελίτ της «ανάπτυξης» των πλουτοπαραγωγικών πηγών και οικοσυστημάτων, που θα μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε ό,τι περιττό απέμεινε στη χώρα. 
Το βραβείο περιβαλλοντικής λογοτεχνίας στον γενικό διευθυντή της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κ. Πέτρο Στρατουδάκη, για την επιστολή του προς το ΤΕΕ /Τμ. Κ. Μακεδονίας, σχετικά με τη γνωμοδότηση-καταπέλτη του ΤΕΕ επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη χρυσού στην Αν. Χαλκιδική (http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/05/23/stratoudakis-tee/).
Το βραβείο καλύτερου περιβαλλοντικού σεναρίου στο Δασαρχείο Λαγκαδά, για τις «αντιπλημμυρικές» αποψιλώσεις στην Άσσηρο και τις «διευκολύνσεις» σε όσους ιδιώτες θέλουν να αξιοποιήσουν δημόσιες δασικές εκτάσεις (http://ecology-salonika.org/2010/03/24/the-greens-have-helped-to-stop-the-uncontrolled-cutting-of-trees-in-flood-assiros/).